duminică, 10 aprilie 2011

Regina noptii

 Plantele acestei specii floricole sunt inalte de 80-100cm, purtand flori tubuloase, albe, placut mirositoare, mai ales noaptea si in zilele noroase, pentru care se cultiva mai ales in preajma ferestrelor. Regina noptii se inmulteste prin seminte, care se seamana in rasadnita sau ladite (martie-aprilie). Rasadurile se repica o data, iar plantarea lor la loc defintiv se face in luna mai, dupa trecerea pericolului de brume de primavara, la distanta de 40-50cm. Insamantarea se poate face si direct in gradina, pe la sfarsitul lunii aprilie.

 
Pamantul prefereat de regina notpii este cel permeabil, insorit, bine ingrasat si lucrat. infloreste multumitor si in conditii de semiumbra. In timpul vegetatiei se aplica cateva ingrasari suplimentare, iar in perioadele secetoase se face cat mai des udatul.

 Pentru mentinerea umiditatii solului se poate aplica mulcirea, adica acoperirea spatiului dintre plante cu gunoi semidescompus. Inflorirea dureaza mult timp, din luna iunie pana toamna tarziu. Semintele de regina noptii isi mentin capacitatea de germinatie circa 4 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu