duminică, 10 aprilie 2011

Micsuneaua (mixandra)

Este o planta ce se cultiva atat in gradina cat si in ghivece, se pastreaza pe balcoane sau la ferestre, pentru florile sale placut mirositoare si care pot fi diferit colorate (albe, roz, rosii, violet), simple sau batute.
Mai cunoscuta este mixandra de vara, care infloreste in perioada iunie-august si se inmulteste prin seminte. Insamantarea se face in rasadnite sau ladite, in perioada februarie-martie. Cand plantele au 2-3 frunzulite se face replicatul. Rasadurile se planteaza la loc definitiv in lunile aprilie-mai, la distanta de 25-30cm, intr-un teren bine ingrasat din toamna, situat la loc insorit. Trebuie stiut insa ca plantele cu flori involte nu produc seminte.



In ceea ce priveste ingrijirea culturii de micsunele, insistam asupra necesitatii udatului abundent dupa plantare, evitand insa udarea frunzelor, ceea ce ar putea produce ingalbenirea lor. In timpul vegetatiei, apa sa nu stagneze pe stratul respectiv. In vederea obtinerii de seminte care vor da in anul viitor plante cu procent mare de flori involte, este indicat ca dupa inflorire sa se inceteze udatul, iar la recoltare sa se retina numai fructele mai scurte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu