luni, 28 martie 2011

plantele floricolore ce se pot cultiva in gradina

Florile care se cultiva in gradina se deosebesc intre ele dupa durata lor de viata; din acest punct de vedere, florile pot fi anuale, bienale sau perene.
Florile anuale sunt acelea la care perioada de vegetatie se desfasoara intr-un singur an. Ele se insamanteaza primavara, infloresc si fructifica in acelasi an, dupa care majoritatea din ele mor, odata cu sosirea brumei. Cele mai raspandite plante floricole anuale sunt: gura leului, ochiul boului, galbenelele, garoafele, micsunelele, regina noptii, floarea de piatra, craitele, carciumaresele.
Florile bienale sunt acelea care infloresc si fructifica in al doilea an de la insamantare, dupa care, cele mai multe din ele pier. Din aceasta grupa de plante, mai cunoscute sunt: nalba, bumbisori, florile de nu ma uita, panselutele.
Florile perene sunt acelea care raman pe aceleasi loc si infloresc timp de mai multi ani. Principalele plante floricole din aceasta grupa, cultivate in gradini sunt: crizantema, dalia, lacramioara, gladiola, zambila, crinul, bujorul, tuberoza, laleaua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu